Papagal.BG
Търсачка търговски регистър

Академика инвест АД

Статус
Активен
ЕИК/ПИК
202271874
Регистрация по ЗДДС
Да - BG202271874 от 2013-08-07 на основание чл. 100 ал. 1 от ЗДДС (Регистрация по избор)
Дата на регистрация
October 16, 2012 11:50
Наименование
Академика инвест
Транслитерация
Akademica Invest
Оборот
5,795,000 лв. оборот за 2021 г.
Служители
9 служители към 2021 г.
Правна форма
Акционерно дружество (АД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. Варна, р-н Приморски, Христо Смирненски, 76, вх. Б, ет. 2 Виж на картата
Има 4 фирми на този адрес виж фирмите
Предмет на дейност
Проектиране, строителство и експлоатация на жилищни, търговски, обслужващи и административни площи, всички дейности, свързани с поддръжката и реализирането на печалба при упражняването на пр... Проектиране, строителство и експлоатация на жилищни, търговски, обслужващи и административни площи, всички дейности, свързани с поддръжката и реализирането на печалба при упражняването на правото на собственост и вещните права върху имотите на дружеството; проектиране, строителство и експлоатация на студентски общежития; дейности свързани с образованието; проучване, проектиране, строителство, изграждане, организация, експлоатация, управление и продажба на търговски и бизнес центрове, жилищни комплекси и паркинги; сделки с недвижими имоти; търговско представителство, посредничество и агентство; провеждане на обучения, конференции, семинари; професионално обучение; повишаване на квалификацията и преквалификация; организиране и провеждане на курсове; участие и реализация на проекти по различни програми; вътрешно и външнотърговска дейност със стоки и услуги от различно естество; отдаване на автомобили под наем /rent-a-car/; хотелиертсво и ресторантьорство; всички дейности по управление и експлоатация на детски центрове, езикови школи, козметични центрове, медицински комплекси, рехабилитационни и СПА комплекси; оценка, експлоатация, стопанисване и продажба на предмети и произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети; консултантска, рекламна и маркетингова дейност в страната и чужбина; външен и вътрешен дизайн на сгради; транспортна дейност; образователни услуги; туристически услуги; организиране на събития, мероприятия, тържества, семинари и конференции; връзки с обществеността; изграждане и експлоатация на помещения предназначени за съхранение на документи, както и всякакви други дейности незабранени от закона.Дейностите, за които съгласно българското законодателство се изисква предварително разрешение, лиценз или друг разрешителен акт, ще се осъществяват след получаването му. прочети още скрии
Съвет на директорите
Димитър Живков Димитров (свързан с 4 фирми)
Живко Димитров Кръстев (свързан с 10 фирми)
Петя Пламенова Цанкова (свързан с 6 фирми)
Управители/Съдружници
Едноличен собственик на капитала
Димитър Живков Димитров (свързан с 4 фирми)
Капитал размер
18,410,000 лева (11,064,410 лева внесен)

Финансови показатели

Година
Оборот
Печалба
Марж на печалбата
2021 5,795,000 -54.06% - -
2020 12,613,000 - -

Служители

Година
Служители
2021 9

Мнения

Все още няма добавени мнения за тази фирма.
Добави мнение

Резюме

Фирма Академика инвест АД на латиница "Akademica Invest" с ЕИК/ПИК 202271874 е основана на 16 Октомври 2012 година с правна форма "Акционерно дружество" или на кратко "АД". Седалището на компанията се намира в гр. Варна, а началният внесен капитал е в размер на 11,064,410 лева.

Оборота на фирмата за 2021 година е в размер на 5,795,000 лв.

Хронология

2012-10-16
Регистрация на фирмата

2013-08-07
Регистрация по ЗДДС
Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG202271874 на основание чл. 100 ал. 1 от ЗДДС - Регистрация по избор

2013-08-28
Промяна легална форма
Легалната форма се сменя от АД на ЕАД
Промяна предмет на дейност
- Проектиране, строителство и експлоатация на студентски общежития, извършване в страната и чужбина на следните дейности: производство и покупка на стоки с цел продажба; покупка на стоки или други вещи с цел тяхната препродажба в първоначален, преработен и обработен вид; продажба на стоки от собствено производство; всякакъв вид проектиране и строителство; ремонтни и строително-монтажни работи; покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба; отдаване на имоти и имущество под наем; отдаване на коли под наем; търговско представителство, посредничество и агентство; външен и вътрешен дизайн на сгради; инвестиции и експлоатация на недвижими имоти; външноикономическа дейност; транспортна дейност; образователни услуги: провеждане на обучения, конференции, семинари, професионално обучение, повишаване на квалификацията и преквалификация, организиране и провеждане на курсове и тренинги, реализация на проекти по европейски образователни програми; туристически услуги: конферентен туризъм, тим-билдинг, судентски туризъм, обмен на кадри, винен, селски, спа-туризъм и др.; радиотелевизионна дейност; сделки с интелектуална собственост; импресарска, продуцентска дейност, звуко- и видеозаписна дейност; организиране на концерти и културни мероприятия и продаване на билети за тях; организиране на спортни мероприятия и продаване на билети за тях; комисионни, спедиционни и превозни сделки, консултантски, рекламни, информационни, програмни или други услуги;Дейностите, за които съгласно българското законодателство се изисква предварително разрешение, лиценз или друг разрешителен акт, ще се осъществяват след получаването му.
+ проектиране, строителство и експлоатация на обект: Студентски комплекс /студентско общежитие/, който следва да бъде изграден в долуописания имот, съгласно инвестиционни проекти и Разрешение за строеж № 108/01.07.2011 г., издадено от Община Варна, както и нововъзникналите самостоятелни обекти в комплекса. Студентският комплекс ще бъде изграден в поземлен имот с идентификатор № 10135.2555.320 по КККР на гр. Варна, УПИ VI-2555.320 /стар VI-1518 “за студ. общежитие и общ. обслужване”/, кв. 2, по плана на 23-ти микрорайон на гр. Варна, с административен адрес ул. „Христо Смирненски”№ 23,както и всички дейности, свързани с поддръжката и реализирането на печалба при упражняването на правото на собственост и вещните права върху посочения недвижим имот.Дейностите, за които съгласно българското законодателство се изисква предварително разрешение, лиценз или друг разрешителен акт, ще се осъществяват след получаването му.

2013-09-05
Промяна легална форма
Легалната форма се сменя от ЕАД на АД
Заличаване едноличен собственик на капитала

2016-08-30
Промяна предмет на дейност
- проектиране, строителство и експлоатация на обект: Студентски комплекс /студентско общежитие/, който следва да бъде изграден в долуописания имот, съгласно инвестиционни проекти и Разрешение за строеж № 108/01.07.2011 г., издадено от Община Варна, както и нововъзникналите самостоятелни обекти в комплекса. Студентският комплекс ще бъде изграден в поземлен имот с идентификатор № 10135.2555.320 по КККР на гр. Варна, УПИ VI-2555.320 /стар VI-1518 “за студ. общежитие и общ. обслужване”/, кв. 2, по плана на 23-ти микрорайон на гр. Варна, с административен адрес ул. „Христо Смирненски”№ 23,както и всички дейности, свързани с поддръжката и реализирането на печалба при упражняването на правото на собственост и вещните права върху посочения недвижим имот.Дейностите, за които съгласно българското законодателство се изисква предварително разрешение, лиценз или друг разрешителен акт, ще се осъществяват след получаването му.
+ Проектиране, строителство и експлоатация на жилищни, търговски, обслужващи и административни площи, всички дейности, свързани с поддръжката и реализирането на печалба при упражняването на правото на собственост и вещните права върху имотите на дружеството; проектиране, строителство и експлоатация на студентски общежития; дейности свързани с образованието; проучване, проектиране, строителство, изграждане, организация, експлоатация, управление и продажба на търговски и бизнес центрове, жилищни комплекси и паркинги; сделки с недвижими имоти; търговско представителство, посредничество и агентство; провеждане на обучения, конференции, семинари; професионално обучение; повишаване на квалификацията и преквалификация; организиране и провеждане на курсове; участие и реализация на проекти по различни програми; вътрешно и външнотърговска дейност със стоки и услуги от различно естество; отдаване на автомобили под наем /rent-a-car/; хотелиертсво и ресторантьорство; всички дейности по управление и експлоатация на детски центрове, езикови школи, козметични центрове, медицински комплекси, рехабилитационни и СПА комплекси; оценка, експлоатация, стопанисване и продажба на предмети и произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети; консултантска, рекламна и маркетингова дейност в страната и чужбина; външен и вътрешен дизайн на сгради; транспортна дейност; образователни услуги; туристически услуги; организиране на събития, мероприятия, тържества, семинари и конференции; връзки с обществеността; изграждане и експлоатация на помещения предназначени за съхранение на документи, както и всякакви други дейности незабранени от закона.Дейностите, за които съгласно българското законодателство се изисква предварително разрешение, лиценз или друг разрешителен акт, ще се осъществяват след получаването му.

2020-12-17
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. Варна, р-н Приморски, с.о. Сотира 555, 323, вх. А, ет. партер
+ БЪЛГАРИЯ, гр. Варна, р-н Приморски, Христо Смирненски, 76, вх. Б, ет. 2

Свързани фирми


Предишна фирма Следваща фирма