Papagal.BG
Търсачка търговски регистър

ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС АД

Статус
Активен
ЕИК/ПИК
121130788
Регистрация по ЗДДС
Да - BG121130788 от 2003-07-23 на основание чл. 96 от ЗДДС (Задължителна регистрация)
Дата на регистрация
2001 година
Наименование
ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС
Транслитерация
ZK LEV INS AD
Правна форма
Акционерно дружество (АД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Студентски, бул."Симеоновско шосе", 67А Виж на картата
Контакти
Код на икономическа дейност
6603 - ЗАСТРАХОВАНЕ.ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ
Предмет на дейност
(1)Предметът на дейност на Дружеството е застраховане: осигуряване на застрахователно покритие по силата на договор, изразяващо се в набиране и разходване на средства, предназначени за изплащане н... (1)Предметът на дейност на Дружеството е застраховане: осигуряване на застрахователно покритие по силата на договор, изразяващо се в набиране и разходване на средства, предназначени за изплащане на обезщетения и други парични суми, при настъпване на събития или сбъдване на условия, предвидени в договор или закон от застраховател, срещу отстъпване на застрахователна премия, както и пряко свързаните с това дейности и презастраховане.(2)Дружеството осъществява следните видове застраховки, съгласно Раздел ІІ от Приложение №1 към Кодекса за застраховането:1.Застраховка "Злополука"2.Застраховка "Заболяване"3.Застраховка на сухопътните превозни средства, без релсови превозни средства4.Застраховка на релсови превозни средства5.Застраховка на летателни апарати6.Застраховка на плавателни съдове7.Застраховка на товари по време на превоз8.Застраховка "Пожар" и "природни бедствия"9.Застраховка "Щети на имущество"10.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на моторни превозни средства11.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на летателни апарати12.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на плавателни съдове13.Застраховка "Обща гражданска отговорност"14.Застраховка на кредити15.Застраховка "Гаранции"16.Застраховка на разни финансови загуби17.Застраховка на правни разноски (правна защита)18.Помощ при пътуване(3)Дружеството не може да осъществява друга търговска дейност, освен разрешената от закона в качеството му на застраховател.(4)Дружеството може да сключва търговски сделки, обслужващи застраховането, които не противоречат на законовите изисквания към статута и дейността на застрахователните дружества или са подчинени на режим с други законови ограничения, лицензии и особени разрешения. прочети още скрии
Управители/Съдружници
Капитал размер
51,800,000 лева (51,800,000 лева внесен)

Финансови показатели

Няма данни.

Служители

Няма данни.

Мнения

Все още няма добавени мнения за тази фирма.
Добави мнение

Резюме

Фирма ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС АД на латиница "ZK LEV INS AD" с ЕИК/ПИК 121130788 е основана на 23 Април 2008 година с правна форма "Акционерно дружество" или на кратко "АД". Компанията първоначално е регистрирана с името "ЗАСТРАХОВАТЕЛНА И ПРЕЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ " ЛЕВ ИНС "", но на 15 Декември 2008 година то бива сменено на сегашното "ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС". Седалището на компанията се намира в гр. София, а началният внесен капитал е в размер на 51,800,000 лева.

Хронология

2001
Регистрация на фирмата

2003-07-23
Регистрация по ЗДДС
Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG121130788 на основание чл. 96 от ЗДДС - Задължителна регистрация

2008-11-27
Промяна наименование
Името се сменя от ЗАСТРАХОВАТЕЛНА И ПРЕЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ " ЛЕВ ИНС " на ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС АД

2008-12-15
Промяна наименование
Името се сменя от ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС АД на ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС

2010-10-08
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Красно село, бул. ЦАР БОРИС III, 41
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Красно село, бул. ЧЕРНИ ВРЪХ, 51 Д

2012-03-28
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Красно село, бул. ЧЕРНИ ВРЪХ, 51 Д
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, бул."ЧЕРНИ ВРЪХ, 51 Д

2019-10-02
Промяна предмет на дейност
- ЗАСТРАХОВАНЕ. ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ. ДРУЖЕСТВОТО ИЗВЪРШВА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ СДЕЛКИ ПО СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ ЗАСТРАХОВКИ: ЗАСТРАХОВКА "ЗЛОПОЛУКА"; ЗАСТРАХОВКА "ЗАБОЛЯВАНЕ"; ЗАСТРАХОВКА НА СУХОПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА БЕЗ РЕЛСОВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ЗАСТРАХОВКА НА РЕЛСОВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ЗАСТРАХОВКА НА ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ; ЗАСТРАХОВКА НА ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ; ЗАСТРАХОВКА НА ТОВАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕВОЗ, ЗАСТРАХОВКА "ПОЖАР" И "ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ"; ЗАСТРАХОВКА "ЩЕТИ НА ИМУЩЕСТВО". ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ", СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ", СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ. ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ", СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ, ЗАСТРАХОВКА "ОБЩА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ". ЗАСТРАХОВКА НА КРЕДИТИ, ЗАСТРАХОВКА НА ГАРАНЦИИ. ЗАСТРАХОВКА НА РАЗНИ ФИНАНСОВИ ЗАГУБИ, ЗАСТРАХОВКА НА ПРАВНИ РАЗНОСКИ /ПРАВНА ЗАЩИТА/. ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ.
+ (1)Предметът на дейност на Дружеството е застраховане: осигуряване на застрахователно покритие по силата на договор, изразяващо се в набиране и разходване на средства, предназначени за изплащане на обезщетения и други парични суми, при настъпване на събития или сбъдване на условия, предвидени в договор или закон от застраховател, срещу отстъпване на застрахователна премия, както и пряко свързаните с това дейности и презастраховане.(2)Дружеството осъществява следните видове застраховки, съгласно Раздел ІІ от Приложение №1 към Кодекса за застраховането:1.Застраховка "Злополука"2.Застраховка "Заболяване"3.Застраховка на сухопътните превозни средства, без релсови превозни средства4.Застраховка на релсови превозни средства5.Застраховка на летателни апарати6.Застраховка на плавателни съдове7.Застраховка на товари по време на превоз8.Застраховка "Пожар" и "природни бедствия"9.Застраховка "Щети на имущество"10.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на моторни превозни средства11.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на летателни апарати12.Застраховка "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на плавателни съдове13.Застраховка "Обща гражданска отговорност"14.Застраховка на кредити15.Застраховка "Гаранции"16.Застраховка на разни финансови загуби17.Застраховка на правни разноски (правна защита)18.Помощ при пътуване(3)Дружеството не може да осъществява друга търговска дейност, освен разрешената от закона в качеството му на застраховател.(4)Дружеството може да сключва търговски сделки, обслужващи застраховането, които не противоречат на законовите изисквания към статута и дейността на застрахователните дружества или са подчинени на режим с други законови ограничения, лицензии и особени разрешения.

2019-11-14
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, бул."ЧЕРНИ ВРЪХ, 51 Д
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Студентски, бул."Симеоновско шосе", 67А

Свързани фирми


Предишна фирма Следваща фирма