Papagal.BG
Търсачка търговски регистър

СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООД

Статус
Активен
ЕИК/ПИК
175309257
Регистрация по ЗДДС
Да - BG175309257 от 2020-06-10 на основание чл. 96 ал. 1 от ЗДДС (Задължителна регистрация)
Дата на регистрация
2007 година
Наименование
СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
Транслитерация
Social Entrepreneurship Ltd
Оборот
104,000 лв. оборот за 2021 г.
Служители
8 служители към 2021 г.
Правна форма
Еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Христо Ботев, 48, партер Виж на картата
Код на икономическа дейност
74.20 - Дейности в областта на фотографията
Предмет на дейност
Развитие на социалното предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социално предприятие (след регистрация), с основна дейност Въздушна фотография с дрон, чрез използ... Развитие на социалното предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социално предприятие (след регистрация), с основна дейност Въздушна фотография с дрон, чрез използване на професионална техника – дронове и оборудване към тях, специализиран софтуер за постобработка на фотографския материал. Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация, ) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи в социалното предприятие, чрез използване на информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на социалната икономика. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство. Дружеството ще осъществява дейност като Социално предприятие, след получаване на регистрация, в съответствие с чл.7, ал.1, 2 и 4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, и осъществява основна дейност като социалното предприятие с развитие на социалното предприемачество съгласно предмета на дейност по т.1, чрез подобряване на достъпа до заетост и обучения за придобиване или усъвършенстване на професионалната квалификация/специфични и дигитални умения в областта на иновациите и технологиите, с цел повишаване на жизнения стандарт на лицата по чл. 7, т.4, създаване на условия за оказване на подкрепа на лицата по чл. 7, т. 4 за социално включване и самостоятелен начин на живот, участва в дейностите на социалната и солидарна икономика чрез различни форми на сътрудничество с органите на местното самоуправление, съгласно чл.13, ал1, т.3 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В качеството на Социално предприятие: се осъществява социална дейност, която произвежда социална добавена стойност, определена съгласно методика, издадена от министъра на труда и социалната политика; се управлява прозрачно с участие на членовете, работниците или служителите при вземане на решения по установена в учредителния договор, устава или друг устройствен документ процедура; като не по-малко от 30 на сто и не по-малко от три лица от наетите в предприятието към датата на възникването на трудовото правоотношение са лица съгласно чл.7, т.4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. прочети още скрии
Управители/Съдружници
Управител: Марина Бойчева (свързан с 8 фирми)
ЗАЛИЧЕН Съдружник: МАРИНА ЛИСИЦА 870.00 лв - 16.67% дял (свързан с 8 фирми)
ЗАЛИЧЕН Съдружник: БОРИСЛАВ СТЕФАНОВ БОЙЧЕВ 4,350.00 лв - 83.33% дял (свързан с 12 фирми)
Едноличен собственик на капитала
Марина Бойчева (свързан с 8 фирми)
Капитал размер
5,220 лева (5,220 лева внесен)

Финансови показатели

Година
Оборот
Печалба
Марж на печалбата
2021 104,000 36.84% - -
2020 76,000 - -
2019 0 24,000 -

Служители

Година
Служители
2021 8

Мнения

Все още няма добавени мнения за тази фирма.
Добави мнение

Резюме

Фирма СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООД на латиница "Social Entrepreneurship Ltd" с ЕИК/ПИК 175309257 е основана на 22 Октомври 2008 година с правна форма "Дружество с ограничена отговорност" или на кратко "ООД". Компанията първоначално е регистрирана с името "ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИМЧЕСКА ГРУПА", но на 6 Декември 2016 година то бива сменено на сегашното "СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО". Седалището на компанията се намира в гр. София, а началният внесен капитал е в размер на 5,220 лева.

Оборота на фирмата за 2021 година е в размер на 104,000 лв.

Хронология

2007
Регистрация на фирмата

2009-01-20
Промяна наименование
Името се сменя от ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИМЧЕСКА ГРУПА на ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИЧЕСКА ГРУПА

2009-07-28
Промяна съдружници
- ИРИНА КИРКИЧЕНКО - 870 лв - 16.67% дял
- ЮЛИЯ СМАГЛИЙ - 870 лв - 16.67% дял
- ВИТАЛИЙ БАЗИЛЕВИЧ - 870 лв - 16.67% дял
- БОРИСЛАВ СТЕФАНОВ БОЙЧЕВ - 870 лв - 16.67% дял
- ЕВЕЛИНА ПЕТРОВА ДИМИТРОВА - 870 лв - 16.67% дял
- ЕДУАРД ВАЛЕНТИНОВИЧ ВИТКО - 870 лв - 16.67% дял

2012-11-20
Промяна съдружници
+ БОРИСЛАВ СТЕФАНОВ БОЙЧЕВ - 4350 лв - 83.33% дял
+ МАРИНА ЛИСИЦА - 870 лв - 16.67% дял

2015-01-09
Промяна легална форма
Легалната форма се сменя от ООД на ЕООД
Заличаване съдружници
- БОРИСЛАВ СТЕФАНОВ БОЙЧЕВ - 4350 лв - 83.33% дял
- МАРИНА ЛИСИЦА - 870 лв - 16.67% дял

2016-12-06
Промяна наименование
Името се сменя от ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИЧЕСКА ГРУПА на СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Кремиковци, ул. 8, 40
+ БЪЛГАРИЯ, гр. Пирдоп, ул.Славци, 21
Промяна предмет на дейност
- ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНТСКА И ТУРОПЕРАТОРСКА ДЕЙНОСТ, В ТОВА ЧИСЛО КУЛТУРЕН, СЕЛСКИ, БАЛНОЛЕЧЕБЕН И КОНЕН ТУРИЗЪМ, ОРГАНИЗИРАНЕ НА СПОРТНИ И ЗАБАВНИ ИГРИ; ИЗВЪРШВАНЕ НА АНАЛИЗИ И ПРОУЧВАНИЯ, КАКТО И ОБУЧЕНИЕ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ОБРАЗУВАНИЕТО, ФИНАНСОВИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ, ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТИ И УПРАВЛЕНИЕ НА КАПИТАЛИ; ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИИ, СЕМИНАРИ, КВАЛИФИКАЦИОННО, ПРОФЕСИОНАЛНО И СЛЕДДИПЛОМНО ОБУЧЕНИЕ, КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКИ, ХУДОЖЕСТВЕНО- ТВОРЧЕСКИ И ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ; ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ НАЕМАНЕ НА РАБОТА В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА; РЕСТОРАНТЬОРСТВО, В ТОВА ЧИСЛО ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ И ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ; ХОТЕЛИЕРСТВО; СДЕЛКИ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ; СТРОИТЕЛСТВО; ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА НЕДВИЖИМО И ДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО; ВНЕДРЯВАНЕ НА СИСТЕМИ ЗА БЕЗНАЛИЧНИ ЕЛЕКТРОННИ РАЗПЛАЩАНИЯ; ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ И ХОСТИНГ; КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОННИ УСЛУГИ; РЕКЛАМНА И ИЗДАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ПЕЧАТНИ МАТЕРИАЛИ И УЧЕБНА ЛИТЕРАТУРА; СЪЗДАВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА И СТАРИ ХОРА, И ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ; СЪЗДАВАНЕ НА МОДНИ, БРАЧНИ И ИМПРЕСАРСКИ АГЕНЦИИ; ТЪРГОВИЯ С ПРЕДМЕТИ НА ИЗКУСТВОТО, СУВЕНИРИ И ЮВЕЛИРНИ ИЗДЕЛИЯ; ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВСКИ С ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЕЛЕКТРОНИ ПРОДУКТИ И МУЛТИМЕДИЙНА ТЪРГОВИЯ; ИНСТАЛАЦИЯ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ, РЕАЛИЗАЦИЯ И ОБСЛУЖВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ, МОБИЛНИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ (ПРОВАЙДЕРСКИ УСЛУГИ) И ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ; ТЪРГОВИЯ С АВТОМОБИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА; РЕМОНТ И ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛЕКИ И ТЕЖКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ И СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА; ТЪРГОВИЯ С МЕДИЦИНСКО ОБУРУДВАНЕ С ПРЕДМЕТИ С МЕДИЦИНСКО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ; ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО; ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ЧУЖДИ КОМПАНИИ, ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛЕЖИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КАКТО И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ, КОЯТО НЕ Е ЗАБРАНЕНА ОТ ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
+ Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия. Предлагане на иновативни социални услуги(след регистрация, съгласно българското законодателство) за деца, младежи, възрастни и лица в неравностойно социално положение, маргализирани социални групи, семейства в риск, безработни или неактивни лица. Предлагане на услуги за превенция на деца, младежи и възрастни.Организиране и провеждане на специализирани обучения, професионални обучения за придобиване на професионална квалификация, създаване на нови работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Организиране на спортни игри и турнири, извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество. Трудово посредничество при наемане на работа и създаване на агенция за временна заетост за отдаване на персонал под наем(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предоставяне на консултантски и информационни услуги, рекламна и издателска дейност, разпространение на печатни изделия и учебна литература. Търговия, въвеждане в експлоатация и отдаване под наем на автомобили, електромобили и пътнически електробусове, създаване на мобилни лаборатории в електробусове за лица в неравностойно положение, търговия с медицинско оборудване и технологии, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.

2019-12-05
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. Пирдоп, ул.Славци, 21
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Триадица, пл. Македония, 1, ет. 15

2020-06-10
Регистрация по ЗДДС
Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG175309257 на основание чл. 96 ал. 1 от ЗДДС - Задължителна регистрация

2021-01-22
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Триадица, пл. Македония, 1, ет. 15
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Триадица, бул. Христо Ботев, 48, ет. партер
Промяна предмет на дейност
- Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия. Предлагане на иновативни социални услуги(след регистрация, съгласно българското законодателство) за деца, младежи, възрастни и лица в неравностойно социално положение, маргализирани социални групи, семейства в риск, безработни или неактивни лица. Предлагане на услуги за превенция на деца, младежи и възрастни.Организиране и провеждане на специализирани обучения, професионални обучения за придобиване на професионална квалификация, създаване на нови работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Организиране на спортни игри и турнири, извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество. Трудово посредничество при наемане на работа и създаване на агенция за временна заетост за отдаване на персонал под наем(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предоставяне на консултантски и информационни услуги, рекламна и издателска дейност, разпространение на печатни изделия и учебна литература. Търговия, въвеждане в експлоатация и отдаване под наем на автомобили, електромобили и пътнически електробусове, създаване на мобилни лаборатории в електробусове за лица в неравностойно положение, търговия с медицинско оборудване и технологии, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.
+ Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия в различни направления на икономиката(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация, съгласно българското законодателство) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи чрез използване на иновативни информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.

2021-08-04
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Триадица, бул. Христо Ботев, 48, ет. партер
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Христо Ботев, 48, партер
Промяна предмет на дейност
- Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия в различни направления на икономиката(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация, съгласно българското законодателство) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи чрез използване на иновативни информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.
+ Развитие на социалното предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социално предприятие (след регистрация), с основна дейност Въздушна фотография с дрон, чрез използване на професионална техника – дронове и оборудване към тях, специализиран софтуер за постобработка на фотографския материал. Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация,) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи в социалното предприятие, чрез използване на информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на социалната икономика. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство. Дружеството ще осъществява дейност като Социално предприятие, след получаване на регистрация, в съответствие с чл.7, ал.1, 2 и 4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, и осъществява основна дейност като социалното предприятие с развитие на социалното предприемачество съгласно предмета на дейност по т.1, чрез подобряване на достъпа до заетост и обучения за придобиване или усъвършенстване на професионалната квалификация/специфични и дигитални умения в областта на иновациите и технологиите, с цел повишаване на жизнения стандарт на лицата по чл. 7, т.4, създаване на условия за оказване на подкрепа на лицата по чл. 7, т. 4 за социално включване и самостоятелен начин на живот, участва в дейностите на социалната и солидарна икономика чрез различни форми на сътрудничество с органите на местното самоуправление, съгласно чл.13, ал1, т.3 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В качеството на Социално предприятие: се осъществява социална дейност, която произвежда социална добавена стойност, определена съгласно методика, издадена от министъра на труда и социалната политика; се управлява прозрачно с участие на членовете, работниците или служителите при вземане на решения по установена в учредителния договор, устава или друг устройствен документ процедура; като не по-малко от 30 на сто и не по-малко от три лица от наетите в предприятието към датата на възникването на трудовото правоотношение са лица съгласно чл.7, т.4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

2023-05-24
Промяна едноличен собственик на капитала

Свързани фирми


Предишна фирма Следваща фирма