Промяна предмет на дейност
- МАРКЕТИНГ НА ПРОИЗВОДСТВОТО И РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРОДУКЦИЯТА, ПРОИЗВЕДЕНА ОТ ЧЛЕНУВАЩИТЕ В ДРУЖЕСТВОТО ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ; СЪБИРАНЕ И АНАЛИЗИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗВЕЖДАНАТА И РЕАЛИЗИРАНА ПРОДУКЦИЯ ОТ НЕГОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ОТНОСНО ПЛОЩИ, СОРТОВ СЪСТАВ, КЛАСОВЕ НА КАЧЕСТВО, КОЛИЧЕСТВО, ДОБИВИ И ПРОДАЖБИ, ДОСТАВКИ ДО КУПУВАЧИ И ДРУГИ; ПЛАНИРАНЕ И АДАПТИРАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВОТО И ПЛОДОПРОИЗВОДСТВОТО НА ЧЛЕНУВАЩИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СПОРЕД ПАЗАРНОТО ТЪРСЕНЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО И КОЛИЧЕСТВОТО; КОНТРОЛ ВЪРХУ КАЧЕСТВОТО НА ПРОДУКЦИЯТА В СЪОТВЕТСТВИЕ С ОБЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА; ПОДПОМАГАНЕ КОНЦЕНТРИРАНЕТО НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ И НЕЙНАТА ПАЗАРНА РЕАЛИЗАЦИЯ ЧРЕЗ СЪБИРАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ ПРОДУКЦИЯ И НЕЙНОТО ПРЕДЛАГАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПАЗАРА; СЪБИРАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЦЯЛАТА ИЛИ ЧАСТ ОТ ПРОИЗВЕДЕНАТА ОТ ВСЕКИ ЧЛЕН ПРОДУКЦИЯ ПО ВИДОВЕ; НАМАЛЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ РАЗХОДИ И СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ЦЕНИ; ОСИГУРЯВАНЕ И СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА ЗА СЪХРАНЕНИЕ, ОПАКОВАНЕ И ТЪРГОВИЯ НА ПРОИЗВЕДЕНАТА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ ПРОДУКЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПОДГОТОВКА ЗА ПРОДАЖБА И ДОСТАВКА ДО КУПУВАЧИ НА ЕДРО; НАСЪРЧАВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ, НАСОЧЕНИ КЪМ ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА, УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ И ПО СПЕЦИАЛНО НАСОЧЕНИ КЪМ ЗАПАЗВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ВОДАТА, ПОЧВИТЕ И ЛАНДШАФТА, КАКТО И ЗАЩИТА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ; СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ДОБРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРАКТИКИ И НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ; СИСТЕМНО ИНФОРМИРАНЕ И ЗАПОЗНАВАНЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ С ВСИЧКИ ВАЛИДНИ СТАНДАРТИ И НОРМАТИВНИ ПРОМЕНИ, КАСАЕЩИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ; КОНСУЛТАЦИИ НА ЧЛЕНОВЕТЕ ОТНОСНО ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ЧРЕЗ СЪВМЕСТНА РАБОТА СЪС СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТИТУЦИИ; ИЗУЧАВАНЕ И ВНЕДРЯВАНЕ НА ОПИТА НА СРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ПОДПОМАГАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПРЕД ФИНАНСИРАЩИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО И МАРКЕТИНГА НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ; ИЗВЪРШВАНЕ НА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ИНВЕСТИЦИИ ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНА И ТЪРГОВСКА ПРОГРАМА НА ДРУЖЕСТВОТО; НАСЪРЧАВАНЕ НА ЕКОЛОГИЧНИ ПРАКТИКИ НА КУЛТИВИРАНЕ, ПРОИЗВОДСТВЕНИ ТЕХНОЛОГИИ И УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИ, НАСОЧЕНИ КЪМ СЪХРАНЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ВОДИТЕ, ПОЧВИТЕ И ЛАНДШАФТА, КАКТО И ОПАЗВАНЕ ИЛИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ; ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ГРУПАТА НА ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕКОЛОГИЧНИ ПРАКТИКИ НА КУЛТИВИРАНЕ, КАКТО И ВСЯКАКВА ДРУГА ДЕЙНОСТ, НЕЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА.
+ Маркетинг на производството и реализация на продукцията, произведена от членуващите в дружеството производители на плодове и зеленчуци; събиране и анализиране на информация за произвежданата и реализирана продукция от техните членове, относно площи, сортов състав, класове на качество, количество, добиви и продажби, доставки до купувачи и други; планиране и адаптиране на зеленчукопроизводството и плодопроизводството на членуващите производители според пазарното търсене по отношение на качеството и количеството; контрол върху качеството на продукцията в съответствие с общите европейски правила; подпомагане концентрирането на производствената продукция и нейната пазарна реализация чрез събиране на произведената от членовете им продукция и нейното предлагане и реализиране на пазара; събиране и реализиране на цялата или на част, но не по – малко от 75% от произведената от всеки член продукция по видове; намаляване на производствените разходи и стабилизиране на производствените цени; осигуряване и съдействие за осигуряване на технически средства за съхранение, опаковане и търговия на произведената от членовете им продукция, включително и подготовка за продажба и доставка до купувачи на едро; насърчаване на производството чрез въвеждане на нови технологии, насочени към опазване на околната среда, управление на отпадъците по специално насочени към запазване на качеството на водата, почвите и ландшафта, както и защита и увеличение на биологичното разнообразие; съдействие за въвеждане на добри земеделски практики и научни постижения; системно информиране и запознаване на членовете с всички валидни стандарти и нормативни промени, касаещи производството на плодове и зеленчуци; консултации на членовете относно производството на висококачествени продукти, чрез съвместна работа със специализирани институции; изучаване и внедряване на опита на сродните организации в държавите-членки на Европейския съюз по подпомагане на производители на плодове и зеленчуци и подготовка на проекти за кандидатстване пред финансиращи организации в областта на производството и маркетинга на плодове и зеленчуци; извършване на всички необходими инвестиции във връзка с изпълнение на производствена и търговска програма на дружеството; насърчаване на екологични практики на култивиране, производствени технологии и управление на отпадъци, насочени към съхранение на качеството на водите, почвите и ландшафта, както и опазване или увеличение на биологичното разнообразие, както и всякаква друга дейност, незабранена от закона.
Промяна предмет на дейност
- Маркетинг на производството и реализация на продукцията, произведена от членуващите в дружеството производители на плодове и зеленчуци; събиране и анализиране на информация за произвежданата и реализирана продукция от техните членове, относно площи, сортов състав, класове на качество, количество, добиви и продажби, доставки до купувачи и други; планиране и адаптиране на зеленчукопроизводството и плодопроизводството на членуващите производители според пазарното търсене по отношение на качеството и количеството; контрол върху качеството на продукцията в съответствие с общите европейски правила; подпомагане концентрирането на производствената продукция и нейната пазарна реализация чрез събиране на произведената от членовете им продукция и нейното предлагане и реализиране на пазара; събиране и реализиране на цялата или на част, но не по – малко от 75% от произведената от всеки член продукция по видове; намаляване на производствените разходи и стабилизиране на производствените цени; осигуряване и съдействие за осигуряване на технически средства за съхранение, опаковане и търговия на произведената от членовете им продукция, включително и подготовка за продажба и доставка до купувачи на едро; насърчаване на производството чрез въвеждане на нови технологии, насочени към опазване на околната среда, управление на отпадъците по специално насочени към запазване на качеството на водата, почвите и ландшафта, както и защита и увеличение на биологичното разнообразие; съдействие за въвеждане на добри земеделски практики и научни постижения; системно информиране и запознаване на членовете с всички валидни стандарти и нормативни промени, касаещи производството на плодове и зеленчуци; консултации на членовете относно производството на висококачествени продукти, чрез съвместна работа със специализирани институции; изучаване и внедряване на опита на сродните организации в държавите-членки на Европейския съюз по подпомагане на производители на плодове и зеленчуци и подготовка на проекти за кандидатстване пред финансиращи организации в областта на производството и маркетинга на плодове и зеленчуци; извършване на всички необходими инвестиции във връзка с изпълнение на производствена и търговска програма на дружеството; насърчаване на екологични практики на култивиране, производствени технологии и управление на отпадъци, насочени към съхранение на качеството на водите, почвите и ландшафта, както и опазване или увеличение на биологичното разнообразие, както и всякаква друга дейност, незабранена от закона.
+ Маркетинг на производството и реализация на продукцията, произведена от членуващите в дружеството производители на плодове и зеленчуци; събиране и анализиране на информация за произвежданата и реализирана продукция от техните членове, относно площи, сортов състав, класове на качество, количество, добиви и продажби, доставки до купувачи и други; намаляване на производствените разходи и стабилизиране на производствените цени; осигуряване и съдействие за осигуряване на технически средства за съхранение, опаковане и търговия на произведената от членовете им продукция, включително и подготовка за продажба и доставка до купувачи на едро; системно информиране и запознаване на членовете с всички валидни стандарти и нормативни промени, касаещи производството на плодове и зеленчуци.