Papagal.BG
Търсачка търговски регистър

БенчМарк Финанс АД

Статус
Активен
ЕИК/ПИК
131225156
Регистрация по ЗДДС
Да - BG131225156 от 2005-01-26 на основание чл. 96 от ЗДДС (Задължителна регистрация)
Дата на регистрация
2004 година
Наименование
БенчМарк Финанс
Транслитерация
BenchMark Finance AD
Правна форма
Акционерно дружество (АД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, Вискяр планина, 19, ет. 2 Виж на картата
Има 11 фирми на този адрес виж фирмите
Контакти
Код на икономическа дейност
67.12 - Брокерски дейности с ценни книжа и управление на “портфейли”
Предмет на дейност
Дружеството има за предмет на дейност:а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждани... Дружеството има за предмет на дейност:а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; 2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; 3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти; 4. управление на портфейл; 5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; 6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; 7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; 2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; 3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; 4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; 5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;в) сделки по занятие с чуждестранни средства за плащане в наличност и по безкасов начин. прочети още скрии
Съвет на директорите
Владимир Иванов Велинов (свързан с 17 фирми)
Деница Божидарова Панайотова-Христова (свързан с 7 фирми)
Любомир Николаев Бояджиев (свързан с 15 фирми)
Управители/Съдружници
Капитал размер
1,500,000 лева (1,500,000 лева внесен)

Финансови показатели

Няма данни.

Служители

Няма данни.

Мнения

Все още няма добавени мнения за тази фирма.
Добави мнение

Резюме

Фирма БенчМарк Финанс АД на латиница "BenchMark Finance AD" с ЕИК/ПИК 131225156 е основана на 20 Март 2008 година с правна форма "Акционерно дружество" или на кратко "АД". Седалището на компанията се намира в гр. София, а началният внесен капитал е в размер на 1,500,000 лева.

Хронология

2004
Регистрация на фирмата

2005-01-26
Регистрация по ЗДДС
Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG131225156 на основание чл. 96 от ЗДДС - Задължителна регистрация

2008-05-27
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, Лозенец, Вискяр планина, 19, ет. 2
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, Вискяр планина, 19, ет. 2
Промяна предмет на дейност
- а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията наРепублика България и в чужбина, както следва:1. приемане и предаване на нареждания във връзка с ценни книжа, включителнопосредничество за сключване на сделки във връзка с ценни книжа;2. изпълнение на нареждания за покупка или продажба на ценни книжа за сметка наклиенти;3. сделки за собствена сметка с ценни книжа;4. управление, в съответствие със сключен с клиента договор, на индивидуаленпортфейл, включващ ценни книжа, по собствена преценка без специални нарежданияна клиента;5. предоставяне на индивидуални инвестиционни консултации на клиент, по собственаинициатива или по искане на клиента, по отношение на една или повече сделки,свързани с ценни книжа;6. поемане на емисии ценни книжа и/или предлагане за първоначална продажба наценни книжа при условията на безусловно и неотменимо задължение зазаписване/придобиване на ценните книжа за собствена сметка;7. предлагане за първоначална продажба на ценни книжа без безусловно инеотменимо задължение за придобиване на ценните книжа за собствена сметка.б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следнитедопълнителни дейности:1. съхраняване и администриране на ценни книжа за сметка на клиенти, включителнопопечителска дейност (държане на ценни книжа и на пари на клиенти в депозитарнаинституция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите паричнисредства/предоставените обезпечения;2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с ценни книжа, при условие челицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определенис наредба;3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишленатастратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани съссливания и покупка на предприятия;4. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общипрепоръки, свързани със сделки с ценни книжа;5. услуги, свързани с дейността по буква „а”, т.6 и 7;в) сделки с чуждестранни средства за плащане на територията на Република Българияи в чужбина въз основа на валидно разрешение, получено при условията и по реда надействащото законодателство.
+ Дружеството има за предмет на дейност: а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти;2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти;3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти;4. управление на портфейл;5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент;6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка;7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка;б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения;2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба;3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия;4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги;5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;7. услуги по буква „а” и т. 1 - 6 във връзка с базовия актив на деривативни финансови инструменти по чл. 3, т. 2, букви "г", "д", "е" и "и" от ЗПФИ, доколкото са свързани с предоставянето на услуги по т. 1 - 6 и по буква „а”.

2009-01-23
Промяна предмет на дейност
- Дружеството има за предмет на дейност: а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти;2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти;3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти;4. управление на портфейл;5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент;6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка;7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка;б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения;2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба;3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия;4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги;5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;7. услуги по буква „а” и т. 1 - 6 във връзка с базовия актив на деривативни финансови инструменти по чл. 3, т. 2, букви "г", "д", "е" и "и" от ЗПФИ, доколкото са свързани с предоставянето на услуги по т. 1 - 6 и по буква „а”.
+ Дружеството има за предмет на дейност:а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; 2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; 3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти; 4. управление на портфейл; 5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; 6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; 7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; 2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; 3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; 4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; 5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;в) сделки по занятие с чуждестранни средства за плащане в наличност и по безкасов начин.

2009-11-03
Промяна предмет на дейност
- Дружеството има за предмет на дейност:а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; 2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; 3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти; 4. управление на портфейл; 5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; 6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; 7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; 2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; 3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; 4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; 5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;в) сделки по занятие с чуждестранни средства за плащане в наличност и по безкасов начин.
+ Дружеството има за предмет на дейност:а) извършване по занятие на инвестиционни услуги и дейности на територията на Република България и в чужбина, както следва: 1. приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; 2. изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; 3. сделки за собствена сметка с финансови инструменти; 4. управление на портфейл; 5. предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; 6. поемане на емисии финансови инструменти и/или предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти при условията на безусловно и неотменимо задължение за записване/придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; 7. предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) извършване на територията на Република България и в чужбина и на следните допълнителни услуги: 1. съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; 2. предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; 3. консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; 4. предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; 5. инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти;6. свързани с поемане на емисии финансови инструменти;в) сделки по занятие с чуждестранни средства за плащане в наличност и по безкасов начин.

Свързани фирми


Предишна фирма Следваща фирма