Papagal.BG
Търсачка търговски регистър

ГЛОБЪЛ ФЪНДС ЕКСЧЕЙНДЖ ЕАД

Статус
Активен
ЕИК/ПИК
175249529
Регистрация по ЗДДС
Да - BG175249529 от 2007-11-27 на основание чл. 96 от ЗДДС (Задължителна регистрация)
Дата на регистрация
2007 година
Наименование
ГЛОБЪЛ ФЪНДС ЕКСЧЕЙНДЖ
Транслитерация
GLOBAL FUNDS EXCHANGE EAD
Правна форма
Еднолично акционерно дружество (ЕАД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Александър Стамболийски, 84, ет. 3 Виж на картата
Има 51 фирми на този адрес виж фирмите
Предмет на дейност
Извършване като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на инвестиционните услуги и дейности по чл. 6, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 от ЗПФИ... Извършване като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на инвестиционните услуги и дейности по чл. 6, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 от ЗПФИ, както следва: а) приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти; изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; управление на портфейл; предоставяне на инвестиционни съвети; предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка (пласиране на финансови инструменти);б) допълнителни услуги по чл. 6, ал. 3, т. 1-5 от ЗПФИ: съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност и свързаните с това услуги като управление на парични средства и на обезпечения, с изключение на централизираното водене на сметки за ценни книжа съгласно раздел А, т. 2 от приложението към Регламент (ЕС) № 909/2014; предоставяне на заеми на инвеститори за извършване от тях на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че посредникът, който предоставя заема, участва в сделката; съвети на предприятия относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и съвети и услуги, свързани с преобразуване и придобиване на предприятия; предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; инвестиционни проучвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти. прочети още скрии
Съвет на директорите
ПАВЕЛ БОГУСЛАВОВИЧ БЕЛОГОУР (свързан с 2 фирми)
САШО ГЕОРГИЕВ ПЕТРОВ (свързан с 2 фирми)
БЛАГОЙ АНГЕЛОВ ГРОЗДАНОВ (свързан с 13 фирми)
Управители/Съдружници
Едноличен собственик на капитала
БЕЛОГОУР ПРОПЪРТИС (свързан с 2 фирми)
Капитал размер
350,000 лева (350,000 лева внесен)

Финансови показатели

Няма данни.

Служители

Няма данни.

Мнения

Все още няма добавени мнения за тази фирма.
Добави мнение

Резюме

Фирма ГЛОБЪЛ ФЪНДС ЕКСЧЕЙНДЖ ЕАД на латиница "GLOBAL FUNDS EXCHANGE EAD" с ЕИК/ПИК 175249529 е основана на 26 Юни 2008 година с правна форма "Еднолично акционерно дружество" или на кратко "ЕАД". Компанията първоначално е регистрирана с името "КМ ИНВЕСТ", но на 12 Януари 2021 година то бива сменено на сегашното "ГЛОБЪЛ ФЪНДС ЕКСЧЕЙНДЖ". Седалището на компанията се намира в гр. София, а началният внесен капитал е в размер на 350,000 лева.

Хронология

2007
Регистрация на фирмата

2007-11-27
Регистрация по ЗДДС
Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG175249529 на основание чл. 96 от ЗДДС - Задължителна регистрация

2009-12-03
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, бул. АРСЕНАЛСКИ, 11, ет. 4
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, бул. СИМЕОНОВСКО ШОСЕ, 110Б, ет. 4, офис 20

2011-02-01
Промяна наименование
Името се сменя от КМ ИНВЕСТ на БМФН
Промяна едноличен собственик на капитала

2011-07-18
Промяна предмет на дейност
- ПPИEMAHE И ПPEДABAHE HA HAPEЖДAHИЯ BЪB BPЪЗKA C ЦEHHИ KHИЖA, BKЛЮЧИTEЛHO ПOCPEДHИЧECTBO ЗA CKЛЮЧBAHE HA CДEЛKИ BЪB BPЪЗKA C ЦEHHИ KHИЖA; ИЗПЪЛHEHИE HA HAPEЖДAHИЯ ЗA ПOKУПKA ИЛИ ПPOДAЖБA HA ЦEHHИ KHИЖA ЗA CMETKA HA KЛИEHTИ; УПPABЛEHИE B CЪOTBETCTBИE CЪC CKЛЮЧEH C KЛИEHTA ДOГOBOP, HA ИHДИBИДУAЛEH ПOPTФEЙЛ, BKЛЮЧBAЩ ЦEHHИ KHИЖA, ПO COБCTBEHA ПPEЦEHKA БEЗ CПEЦИAЛHИ HAPEЖДAHИЯ HA KЛИEHTA; ПPEДOCTABЯHE HA ИHДИBИДУAЛHИ ИHBECTИЦИOHHИ KOHCУЛTAЦИИ HA KЛИEHT, ПO COБCTBEHA ИHИЦИATИBA ИЛИ ПO ИCKAHE HA KЛИEHTA, ПO OTHOШEHИE HA EДHA ИЛИ ПOBEЧE CДEЛKИ, CBЪPЗAHИ C ЦEHHИ KHИЖA, ПPEДЛAГAHE ЗA ПЪPBOHAЧAЛHA ПPOДAЖБA HA ЦEHHИ KHИЖA БEЗ БEЗУCЛOBHO И HEOTMEHИMO ЗAДЪЛЖEHИE ЗA ПPИДOБИBAHE HA ЦEHHИ KHИЖA ЗA COБCTBEHA CMETKA; CЪXPAHЯBAHE И AДMИHИCTPИPAHE HA ЦEHHИ KHИЖA ЗA CMETKA HA KЛИEHTИ, BKЛЮЧИTEЛHO ПOПEЧИTEЛCKA ДEЙHOCT /ДЪPЖAHE HA ЦEHHИ KHИЖA И HA ПAPИ HA KЛИEHTИ B ДEПOЗИTAPHA ИHCTИTУЦИЯ/ И CBЪPЗAHИTE C HEЯ УCЛУГИ KATO УПPABЛEHИE HA ПOCTЪПИЛИTE ПAPИЧHИ CPEДCTBA/ПPEДOCTABEHИTE OБEЗПEЧEHИЯ; ПPEДOCTABЯHE HA ЗAEMИ ЗA ИЗBЪPШBAHE HA CДEЛKИ C ЦEHHИ KHИЖA, ПPИ УCЛOBИE ЧE ЛИЦETO, KOETO ПPEДOCTABЯ ЗAEMA, УЧACTBA C CДEЛKATA ПPИ УCЛOBИЯ И ПO PEД, OПPEДEЛEHИ C HAPEДБA, KOHCУЛTAЦИИ HA ДPУЖECTBA OTHOCHO KAПИTAЛOBATA CTPУKTУPA, ПPOMИШЛEHATA CTPATEГИЯ И CBЪPЗAHИ C TOBA BЪПPOCИ, KAKTO И KOHCУЛTAЦИИ И УCЛУГИ, CBЪPЗAHИ CЪC CЛИBAHИЯ И ПOKУПKA HA ПPEДПPИЯTИЯ; CДEЛKИ C ЧУЖДECTPAHHИ CPEДCTBA ЗA ПЛAЩAHE, ДOKOЛKOTO TE CA CBЪPЗAHИ C ПPEДOCTABЯHИTE ИHBECTИЦИOHHИ УCЛУГИ; ИHBECTИЦИOHHИ ИЗCЛEДBAHИЯ И ФИHAHCOBИ AHAЛИЗИ ИЛИ ДPУГИ ФOPMИ HA OБЩИ ПPEПOPЪKИ, CBЪPЗAHИ CЪC CДEЛKИ C ЦEHHИ KHИЖA; УCЛУГИ, CBЪPЗAHИ C ДEЙHOCTTA ПO ПPEДЛAГAHE ЗA ПЪPBOHAЧAЛHA ПPOДAЖБA HA ЦEHHИ KHИЖA БEЗ БEЗУCЛOBHO И HEOTMEHИMO ЗAДЪЛЖEHИE ЗA ПPИДOБИBAHE HA ЦEHHИTE KHИЖA ЗA COБCTBEHA CMETKA.
+ Извършване като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на инвестиционните услуги и дейности по чл. 5, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 от ЗПФИ, както следва: а) приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; изпълнение на нареждания за сметка на клиента; управление на портфейл; предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) допълнителни услуги по чл. 5, ал. 3, т. 1-5 от ЗПФИ: съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиента, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие, че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти.

2011-12-16
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Лозенец, бул. СИМЕОНОВСКО ШОСЕ, 110Б, ет. 4, офис 20
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Витоша, България, 98Д, ет. 4

2012-10-25
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Витоша, България, 98Д, ет. 4
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Александър Стамболийски, 84-86, ет. 4

2013-03-21
Промяна наименование
Името се сменя от БМФН на УниТрейдър

2016-04-25
Промяна наименование
Името се сменя от УниТрейдър на БМФН

2018-10-30
Промяна наименование
Името се сменя от БМФН на ЕМИРЕЙТС УЕЛТ
Промяна предмет на дейност
- Извършване като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на инвестиционните услуги и дейности по чл. 5, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 от ЗПФИ, както следва: а) приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти; изпълнение на нареждания за сметка на клиента; управление на портфейл; предоставяне на инвестиционни консултации на клиент; предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка; б) допълнителни услуги по чл. 5, ал. 3, т. 1-5 от ЗПФИ: съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиента, включително попечителска дейност (държане на финансови инструменти и на пари на клиенти в депозитарна институция) и свързаните с нея услуги като управление на постъпилите парични средства/предоставените обезпечения; предоставяне на заеми за извършване на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие, че лицето, което предоставя заема, участва в сделката при условия и по ред, определени с наредба; консултации на дружества относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги, свързани със сливания и покупка на предприятия; предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; инвестиционни изследвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти.
+ Извършване като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство на инвестиционните услуги и дейности по чл. 6, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 от ЗПФИ, както следва: а) приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти; изпълнение на нареждания за сметка на клиенти; управление на портфейл; предоставяне на инвестиционни съвети; предлагане за първоначална продажба на финансови инструменти без безусловно и неотменимо задължение за придобиване на финансовите инструменти за собствена сметка (пласиране на финансови инструменти);б) допълнителни услуги по чл. 6, ал. 3, т. 1-5 от ЗПФИ: съхраняване и администриране на финансови инструменти за сметка на клиенти, включително попечителска дейност и свързаните с това услуги като управление на парични средства и на обезпечения, с изключение на централизираното водене на сметки за ценни книжа съгласно раздел А, т. 2 от приложението към Регламент (ЕС) № 909/2014; предоставяне на заеми на инвеститори за извършване от тях на сделки с един или повече финансови инструменти, при условие че посредникът, който предоставя заема, участва в сделката; съвети на предприятия относно капиталовата структура, промишлената стратегия и свързани с това въпроси, както и съвети и услуги, свързани с преобразуване и придобиване на предприятия; предоставяне на услуги, свързани с чуждестранни средства за плащане, доколкото те са свързани с предоставяните инвестиционни услуги; инвестиционни проучвания и финансови анализи или други форми на общи препоръки, свързани със сделки с финансови инструменти.

2018-12-11
Промяна едноличен собственик на капитала

2021-01-12
Промяна наименование
Името се сменя от ЕМИРЕЙТС УЕЛТ на ГЛОБЪЛ ФЪНДС ЕКСЧЕЙНДЖ

2021-10-26
Промяна седалище
- БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Александър Стамболийски, 84-86, ет. 4
+ БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Възраждане, бул. Александър Стамболийски, 84, ет. 3

2023-02-23
Промяна едноличен собственик на капитала

Свързани фирми


Предишна фирма Следваща фирма